torsdag den 21. februar 2013

Tre engle og fem løver 4. og sidste del

Læs 1. del her
Læs 2. del her

OBS! Læs ikke det her hvis du gerne vil læse bogen, dette afsnit afslører nemlig slutningen!
Fortsat:
Onkel Georg, Oscar, Bertram og Anders tager afsted for at bytte maleriet med Winni. De mødes foran tivoli.  Men georg har allerede et trick i ærmet, de får fat i Winni og løber væk med maleriet, de løber rundt i tivoli med maleriet, der hele tiden skifter hænder, jagten involvere bla. en tur i Rutsjebanen, en svømmetur i søen, en dansetur på bordene i restauranten, en køretur i radiobilerne og meget mere. Det ender med at politiet kommer og Bertram giver med glæde maleriet videre til politiet. Winni havde forklaret dem at de havde afsløret tyvene og prøvede at fange dem, og fortalte ikke noget om at hun var blevet kidnappet for det ville bare komme til mere besvær.
Tak for at du læste med og husk at imorgen kommer en ny bog som jeg skriver om her på Bloggen. Husk også at lægge en kommentar så gir jeg også dig en.
Jeg giver bogen 4 1/2 ud 5 stjerner. Den er hyldende morsom og den kan anbefales til alle!


Svar på spørgsmålene

  1.  Hvad der er sket siden sidst: Læs afsnittet.
  2.  Hvilke ting synes du er interessante, sjove, underlige mv. Husk at forklare det du skriver: Bjarne Reuter må have en rigtig god fantasi. Han er god til at opfinde personer. Som bla. Bertram som er ufattelig dum og stædig. Det samme med Onkel Georg som også er rigtig godt fundet på, han er en småkriminel onkel som altid har et kup oppe i ærmet, som kun Bertram er med på.
  3.  Hvilke hovedpersoner lærer vi at kende? Hovedpersonen i historien er den fornuftige dreng Anders som i øvrigt også er fortælleren.
  4.  Hvordan er bogen opbygget? Bruger bogen berettermodellen? Hvordan kommer det til udtryk i handlingen? Kom med eksempler 
  5.  Hvilken genrer er bogen skrevet i? Roman  Hvordan kan man se det? Det stod der da jeg lånte den på bilbioteket :-)
  6.  Er der eksempler på intertekstualitet i den bog du læser? Fx pigen i hønsegården hun havde lidt samme opvækst som den grimme ælling.
  7.  Gør bogen brug af symbolik?  Faktisk ikke, Bjarne Reuter siger at han kun prøver at gøre den sjov.
  8.  Fortolk: Er der ting i historien som kan fortolkes/forståes på flere måder
  9.  Perspektiver: I hønsepigen var hønsepigen donor. Hun fik taget sin nyre. Bogen perspektiverer til det, der nogle steder i verden faktisk foregår, at børn får taget deres organer, der bliver solgt videre. Der bliver altså perspektiveret til ting, der foregår i virkeligheden: Kunsttyverier og Kidnapninger

1 kommentar:

  1. Jeg havde tænkt mig at læse denne bog, men så læste jeg dette indlæg
    og senere så jeg det der OBS ting det er så nedern.

    SvarSlet